Biografie

Ik heb altijd de behoefte gevoeld om verantwoordelijkheid te dragen voor mijn omgeving. Het is daarom niet vreemd dat ik in de politiek terecht ben gekomen. Toen ik fulltime werkte bij de FIOD, begon het bij mij te kriebelen. In Zaanstad werd ik politiek actief voor de partij die volgens mij het beste de enorme rijkdom van Nederland waarborgt: de VVD. Die rijkdom is de vrijheid om aan je eigen leven invulling te geven.

Werken naar vermogen

De overheid moet zich dan ook minder bemoeien met de burger en uitgaan van wat mensen wel kunnen in plaats van etiketten plakken op basis van wat ze niet kunnen. Daarom vind ik bijvoorbeeld de wet Werken naar vermogen zo goed. We moeten eerst kijken naar wat mensen zelf kunnen, met eventueel ondersteuning als dat nodig is. Als wethouder was ik bezig met de uitvoering binnen het systeem. Ik hoop in de Kamer mijn stempel te kunnen drukken op een verandering van het systeem, zodat zaken beter gaan.

Rechtvaardigheid

Mijn familie heeft in Kroatië meegemaakt hoe het is als de overheid je leven bepaalt. Daar maakte het uit wie je vader was. En als je geen lid was van de communistische partij, kreeg je sowieso niets gedaan. Ik heb daar een groot rechtvaardigheidsgevoel aan overgehouden. Voor mij zijn 4 en 5 mei bijzondere dagen. Dan merk je dat het gevoel van vrijheid leeft in Nederland. Als wethouder van Zaanstad vond ik het een eer te mogen spreken over vrijheid en verantwoordelijkheid. Vanwege mijn achtergrond voel ik me extra betrokken.
“Niet op de winkel passen, maar dingen veranderen.”